Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit event is voorbij.

Vetrar Draugurinn + End of the Dream

Friday 12 May 2017 - Deur open: 20:30, aanvang: 21:00

| € 10 vvk / € 14 kassa Tickets
Vetrar Draugurinn

Vetrar Draugurinn

Geformeerd rondom songwriter en gitarist Eric Hazebroek (Stream of Passion) en uniek in het toepassen van melancholische melodieën met zware, omlaag gestemde riffs en oog voor subtiele details en diversiteit; dat is Vetrar Draugurinn!

Vetrar Draugurinn bestaat uit vier vrienden met dezelfde liefde voor muziek, met de melancholie als beginsel. Naast Eric Hazebroek wordt de band gecomplementeerd door goede vriend en partner-in-crime Douwe de Wilde (The Saturnine) op bas, veelzijdige drummer Jim v/d Kerkhof (All for Nothing), en de engelachtige doch donkere stem van Marjan Welman (Autumn, Ayreon). Live zal de band worden bijgestaan door Thomas Cochrane (Hologram Earth, Ancient Rites) op 2de gitaar. Hun gezamenlijke doel is om muziek te maken die van het hart komt, melancholisch en dreigend, intensief en breekbaar op sommige momenten, groots en zwaar op andere momenten.

Eric was onderdeel van de Nederlandse/Mexicaanse progressive symphonic metal band Stream of Passion voor de laatste 9 jaar, met wie hij vele optredens deed door heel Europa en zelfs shows speelde in Rusland, Canada, Israël, Mexico en de VS. 2017 is de start van een nieuw avontuur, een nieuw hoofdstuk in een muzikale zoektocht. Eerst zal er een gelimiteerde EP worden uitgebracht op 30 maart 2017 voor alle muziekliefhebbers en fans van het eerste uur. Dan zal er aan het debuut album worden gewerkt. Alle nummers zijn reeds geschreven en zullen hun plek vinden in het donkere hoekje van het hart.

www.vetrardraugurinn.comFacebookTwitterInstagram

End of the Dream

End of the Dream is een metalband die zijn oorsprong vindt in 2013 in het Nederlandse ‘s-Hertogenbosch en is gevormd door zangeres Micky Huijsmans, gitarist/toetsenist Armen Shamelian en gitarist Robin van Ekeren. Al snel begonnen ze met het schrijven van hun eigen muziek en het creëeren van een eigen geluid. De bezetting werd afgemaakt door bassist Tim van den Hooven in januari en drummer Pim Geraets in december 2014.

End of the Dream begon in augustus 2014 met het opnemen van het debuutalbum All I Am” bij Sandlane Recording Facilities met producent Joost van den Broek (Epica, After Forever, Xandria, ReVamp). Het album werd in eigen beheer gereleased op 24 maart 2015. Het album werd goed ontvangen en gerecenseerd door media en fans. Na de succesvolle release heeft End of the Dream in verschillende Europese landen getourd met o.a. Leaves’ Eyes, Van Canto, Delain en Liv Kristine. End of the Dream werkt nu aan hun tweede album met producent Joost van den Broek. Het nieuwe album zal in de lente van 2017 gereleased worden.

www.endofthedreammusic.comFacebookTwitterYoutube

Details

Date:
12 mei
Time:
Deur open: 20:30,
aanvang: 21:00
Cost:
€10 - €14
Evenement Categorie:
Event Tags:
, , , , , , ,

Locatie

Poppodium de Peppel
Montaubanstraat 106
Zeist, Utrecht 3701 HZ Nederland
Telefoon:
+31 30 693 5000
Website:
https://www.peppel-zeist.nl/

Koop tickets

Tickets

Nieuws