Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lavinia Meijer & Carel Kraayenhof in Theater Figi

Saturday 9 September 2017 - Deur open: 19:00, aanvang: 20:00

| € 24 Tickets

Let op, wijziging! Gezien de weersverwachtingen vindt het concert niet plaats in het Slottuintheater, maar in de grote zaal van Theater Figi (Het Rond 2, Zeist). De openingstijden blijven ongewijzigd.

De zes Zeister culturele podia werken samen voor een bruisend Zeist! In het kader daarvan organiseert Poppodium De Peppel, samen met Tangelder Presenteert, een serie van drie bijzondere concerten in het Slottuintheater. Gelegen in de tuin van het 17e-eeuwse Slot Zeist heeft dit openluchttheater een uitermate sfeervolle uitstraling. De perfecte plek voor een aantal mooie shows! Check ook het optreden van Cuadro Flamenco Irene Alvarez op 26 augustus en Her Majesty op 1 september.

Lavinia Meijer en Carel Kraayenhof in concert!

In de afgelopen jaren ontmoetten bandoneonist Carel Kraayenhof en harpist Lavinia Meijer elkaar regelmatig backstage bij concerten en festivals. Op de trap naar de artiestenfoyer van Carré kwam het hoge woord eruit: ‘laten we snel eens afspreken om te gaan repeteren voor een serie duo concerten’. Na een uurtje repeteren wisten beide al genoeg: dit gaat werken, dit wordt heel mooi en bijzonder. De duo-concerten van Lavinia en Carel oogsten inmiddels veel lof en de zalen zitten vol.

Op het repertoire staan tango’s, milonga’s en andere prachtige Argentijnse/Spaanse/Italiaanse composities van o.a. Piazzolla, Albeniz, Granados en Morricone, maar ook stukken van Kraayenhof zelf. De toch al doorleefde klankkleuren van de instrumenten vullen elkaar uitstekend aan en versterken elkaar.

Zowel Carel Kraayenhof als Lavinia Meijer gelden wereldwijd als musici die hun instrument tot in de finesses beheersen en met hun verbluffende spel tot de absolute top op hun instrument worden gerekend. Nog iets wat zij gemeen hebben: deze musici laten zich niet in hokjes plaatsen. Kraayenhof werkt met o.a. Sting, Ennio Morricone, Yo-Yo Ma, Joshua Bell, JURK!, Caro Emerald en 3JS. Lavinia was de afgelopen maanden veelvuldig op het podium te vinden met o.a. Ólafur Arnalds, Amsterdam Sinfonietta, Kronos Quartet, Michiel Borstlap, Janine Jansen en Gare du Nord. Maar ze werkt ook met dj’s en is een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse gitarist en componist Bryce Dessner (the National).

Het programma voor vanavond biedt een spannende afwisseling van werken die speciaal voor de gelegenheid door Kraayenhof en Meijer geschreven of bewerkt zijn voor harp en bandoneon. De combinatie van bandoneón en harp klinkt magisch!

Lavinia Meijer: website | Facebook | Youtube | Soundcloud
Carel Kraayenhof: website | Facebook | Twitter | Youtube

Details

Date:
9 september
Time:
Deur open: 19:00,
aanvang: 20:00
Cost:
€ 24
Evenement Categorie:
Event Tags:
, , ,

Locatie

Koop tickets

Tickets

Nieuws