Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit event is voorbij.

Slottuinconcerten: Cuadro Flamenco Irene Alvarez

Saturday 26 August 2017 - Deur open: 19:00, aanvang: 20:00

| € 19 Tickets

De zes Zeister culturele podia werken samen voor een bruisend Zeist! In het kader daarvan organiseert Poppodium De Peppel, samen met Tangelder Presenteert, een serie van drie bijzondere concerten in het Slottuintheater. Gelegen in de tuin van het 17e-eeuwse Slot Zeist heeft dit openluchttheater een uitermate sfeervolle uitstraling. De perfecte plek voor een aantal mooie shows! Check ook het concert van Her Majesty op 1 september en Lavinia Meijer & Carel Kraayenhof op 9 september.

Cuadro Flamenco Irene Alvarez

Met : Irene Alvarez en Harriet “La Kika” (dans), Esteban Murillo (zang), Alexander Gavilan en Vicente Santiago (gitaar).

De Sevilliaanse Flamenco danseres Irene Alvarez begint haar opleiding in klassiek Spaanse dans al op negenjarige leeftijd bij de befaamde Matilde Coral aan het “Real Conservatorio de Musica y Danza” te Sevilla. In 1993 behaalt ze daar haar diploma en sindsdien heeft ze haar opleiding voortgezet bij dansgrootheden als El Güito, Manolo Marin, Javier Latorre, Isabel Bayón, José Galván, Pilar Ogalla, Angel Atienza en Manuel Betanzos.

Voortbouwend op de traditionele Flamenco heeft ze haar eigen, onmiskenbare stijl ontwikkeld die zich steeds beweegt tussen een impulsieve, soms vrij moderne expressie, en feminiene elegantie die het kenmerk is van de Sevilliaanse school. Haar stijl is dan ook puur en klassiek en doet vooral denken aan de beroemde school van Sevilla, die ze door een heel eigen, fijne elegantie extra benadrukt. Als echte Sevillana beheerst ze natuurlijk ook de Sevillanas. Deze voor haar thuisstad zo typische, maar ondertussen in heel Spanje en zelfs de wereld, beroemde paardans. Ook hier geeft ze blijk van een zeer spontane en zuivere stijl.

In 2010 sticht ze haar eigen “Cuadro Flamenco Irene Alvarez”, samen met zangeres Carmen Fernandez en gitarist Alexander Gavilán en produceert de programma’s “De Alegrias y Soledad” en “ZarZamora”. Irene was assistente van de maestra Isabel Bayon tijdens het festival van Jerez in de jaren 2009, 2010 en 2012, en is gastdocente bij Codarts Rotterdam.

Irene Alvaraz: website | Facebook

Details

Date:
26 augustus
Time:
Deur open: 19:00,
aanvang: 20:00
Cost:
€19
Evenement Categorie:
Event Tags:
, ,

Locatie

Slottuintheater
Zinzendorflaan 1
Zeist, Utrecht 3703 CE Nederland
+ Google Maps
Website:
https://slottuintheater.nl/

Koop tickets

Tickets

Nieuws