Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit event is voorbij.

Monomyth + Mantra Machine

Friday 18 November 2016 - Deur open: 20:30, aanvang: 21:00

| € 8 vvk / € 12 kassa Tickets

Voor dit concert zijn groepstickets beschikbaar: kom met z’n vieren en krijg korting! *

Monomyth staat voor spannende instrumentale soundscapes, een achtbaanrit waar de luisteraar zich in kan verliezen. Het is het geluid van vijf mensen die op zoek zijn naar hun muzikale grenzen en daar voorbij gaan. Monomyth sleept je mee naar een andere wereld, een plek die zowel nieuw als bekend voelt. Een totaalervaring, een collectief statement van vijf gelijkgestemde identiteiten.

Monomyth is in 2011 opgericht in Den Haag. Instrumentale muziek was vanaf het begin de insteek. Met hun ervaring als bagage stevenen de leden met volle overgave af op hun gezamenlijke muzikale doel: progressieve transcendentie, muziek voor “The Mind, Body and Soul”. Alle ingrediënten voor rock & roll zijn aanwezig in de Monomyth sound, maar wel op een volstrekt unieke manier.

De band wil haar publiek meeslepen in een trance, veroorzaakt door schuivende patronen, herhalingen en drones. Het resultaat is een zinderend mengsel met links naar Pink Floyd, Hawkwind en Tool, maar met de vernieuwende kracht van moderne techno en ambient. Monomyth speelt rock waar je op kan dansen en waarin je jezelf kan verliezen. De reis en het avontuur staan altijd centraal. Met hun beeldende sound zou de muziek van dit collectief helemaal niet misstaan in een psychedelische road movie.

www.monomyththeband.com| facebook.com/monomyththeband |twitter.com/MonomythNL | YouTube | Facebook Event

Mantra Machine

Onder invloed van stoner, spacerock en psychedelica, wil Mantra Machine een nieuw publiek bereiken met een mix van zware gitaren, glinsterende bas en groovende drums, gedrenkt in ‘mantra style’ instrumentale synth soundscapes. In 2012 debuteerden ze op Sonic Rock Solstice festival in Engeland en brachten ze hun eerste EP Stage One uit. Vele optredens volgden, waaronder op Mudfest III ( 2013).

In december 2014 brachten ze een eerste full-length album uit, genaamd Nitrogen. Kort na de release werd het album op 3VOOR12 Luisterpaal gezet en uitgebracht op vinyl . In 2016 werden ze uitgenodigd om te spelen op Roadburn en deelde het podium met een geweldige line- up van andere bands.

www.mantramachine.bandcamp.com | facebook.com/mantramachine | twitter.com/MantraMachineNL

* De groepstickets zijn enkel (en beperkt) beschikbaar in de voorverkoop. Wees er dus snel bij!

Details

Date:
vrijdag 18 november 2016
Time:
Deur open: 20:30,
aanvang: 21:00
Cost:
€8 - €12
Evenement Categorie:
Event Tags:
, , , , , ,

Koop tickets

Tickets

Nieuws