Laden Evenementen

« Alle evenementen

Magnacult + Shoot the Messiah

zaterdag 18 november 2017 - Deur open: 20:30, aanvang: 21:00

| € 6 vvk / € 9 kassa Tickets

MagnaCult

MagnaCult is geformeerd in 2005 door unieke muzikanten uit alle hoeken van het land: vocalist Seb, gitaristen Tomas en David, bassist Stan en drummer Bionic. Met het debuutalbum Synoré (2007) wordt de stijl van de brute groove en deathmetalband Magnacult duidelijk. De band tilt daarna het niveau nog een stukje omhoog met het tweede album Insua EnVenom; bruter, sneller, technischer!

Met de nieuwste plaat INFINITUM laat de band zien dat ze hun brute stijl tot in de puntjes beheersen. Het album, dat dit jaar is uitgekomen, zit bomvol groove en megavette gitaarsolo’s! De drie albums bezorgden de band een hechte fanbase en zorgden voor gigs met o.a. Five Finger Death Punch, DevilDriver, Ill Niño, Nile en Trivium.

De mannen van MagnaCult knallen als geen ander het hele podium op zijn kop en zetten een allesverwoestende show neer!

MagnaCult: website | Facebook | Youtube
Laat weten dat je gaat op het Facebook event!

Shoot the Messiah

Shoot the Messiah is een thrash/death metalband die gevormd is in het begin van 2015. Het begint allemaal als bassist Michael Lubbersen zich bij de formatie van vocalist/gitarist Leroy de Raad, lead gitarist Serge van der Haar en drummer Simon Hofman voegt. Met het idee om brute muziek te maken. Sommige bandleden kende elkaar al door hun vorige band Morgellon. Het was duidelijk dat er een verschil zat in metalstijlen. Maar deze verschillen mengde zich samen tot een brute, gepassioneerde en een gedifferentieerde constructie dat Shoot The Messiah is geworden.

Begin 2016 begint Shoot The Messiah podia onveilig te maken met hun muziek. Veel positieve feedback volgt over de brute vocals, de scheurende gitaren, de progressieve drum en al snel worden ze gelabeld als “echte” metalband. “Hoe gaaf om te zien dat deze jonge gasten de ode aan deze old school stijl zeer goed weten over te brengen. Wisten de mannen het publiek al snel op hun hand te krijgen waar na vele horns up de haren door de lucht vlogen.” (Brouwer, M., WingsOfDeath, 2016)

Elk nummer van de band heeft een eigen atmosfeer; uniek, maar toch in het het herkenbare karakter van Shoot the Messiah. Vorig jaar zomer begon de heren met het opnemen van de tracks van hun eerste EP Here Dead We Lie en Morgellon.  Het concept voor de lyrics van Here Dead We Lie is gebaseerd op het gelijknamige gedicht van A.E. Housman die dit gedicht schreef over WW1. De EP zal in 2017 worden uitgebracht.

Shoot the Messiah: website | Facebook | Instagram | Youtube
Laat weten dat je gaat op het Facebook event!

Details

Date:
18 november
Time:
Deur open: 20:30,
aanvang: 21:00
Cost:
€6 - €9
Evenement Categorie:
Event Tags:
, , , ,

Locatie

Poppodium de Peppel
Montaubanstraat 106
Zeist, Utrecht 3701 HZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 30 693 5000
Website:
https://www.peppel-zeist.nl/

Koop tickets

Tickets

Nieuws