Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit event is voorbij.

JOY DIVISION UNDERCOVER + ALTOOOOOH!

zaterdag 30 april 2016 - Deur open: 20:30, aanvang: 21:00

| € 11 vvk / € 15 kassa Tickets

Joy Division Undercover Celebrates: 60th Birthday IAN CURTIS – 1956 – 2016

Het Muzikale Verhaal van Ian Curtis en Joy Division.
In 2016 zou zanger Curtis zijn 60e verjaardag vieren maar in 1980 besloot hij helaas om een einde te maken aan zijn korte doch bewogen leven. We hebben het over 1980: de tijd van economische crisis, zwarte kleding, koude oorlog en new wave muziek. Meest opvallende band in deze periode is Joy Division, een Britse post-punk groep die met langzame en melancholische nummers in dit tijdperk veel invloed had op latere gothic en new wave bands.

Ook hedendaagse bands als Editors, Interpol en White Lies halen hun invloeden uit de unieke sound van deze Britse band. De mystieke frontman en zanger Ian Curtis van Joy Division is een inspiratiebron voor velen. De Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn ontmoet de zanger een aantal keer en maakt zijn eerste erkende foto’s van de Engelse band Joy Division. Corbijn besluit Ian’s leven te verfilmen en in 2007 verschijnt de veelgeprezen zwart-wit film Control in de bioscopen.

Joy Division brengt slechts twee officiële elpees uit: in 1979 Unknown Pleasures en een jaar later Closer. Bij het grote publiek zijn vooral de singles She’s Lost Control en Love Will Tear Us Apart bekend.

Via bijzondere visuals zal tijdens deze tour het verhaal van de jaren ‘80 en het illustere gezelschap rond Ian Curtis verteld worden. Daarbij zal Joy Division Undercover op sublieme wijze een goede greep uit het repertoir live vertolken. Met zanger Erny Green, die het stemgeluid van Ian Curtis “griezelig” evenaart, en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) mag je deze kwaliteit ook verwachten. Een mooi eerbetoon aan een bijzondere muzikant en band.

Na Joy Division undercover zorgt Altoooooh! voor een avondje swingen en springen op de alternatieve muziek van de jaren 80 en 90.

www.joydivisionundercover.nl | www.facebook.com/JoyDivisionUndercover | Facebook Event

Details

Date:
zaterdag 30 april 2016
Time:
Deur open: 20:30,
aanvang: 21:00
Cost:
€11 - €15
Evenement Categorieën:
,
Event Tags:
, , , , ,

Locatie

Poppodium de Peppel
Montaubanstraat 106
Zeist, Utrecht 3701 HZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 30 693 5000
Website:
https://www.peppel-zeist.nl/

Koop tickets

Tickets

Nieuws