Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cold Cave (usa) + Drab Majesty (usa)

Sunday 19 March 2017 - Deur open: 20:30, aanvang: 21:00

| € 12 vvk / € 16 kassa Tickets

Voor dit concert zijn groepstickets in de voorverkoop beschikbaar:
kom met z’n vieren en krijg korting!

03-posters-peppel-cold-caveElektronische darkwave van de zeer geprezen singer songwriter Wesley Eisold. In 2007 is Cold Cave een synoniem geworden voor darkwave en synth pop subgenres, die Cold Cave brachten tot optredens bij wereldmusea als The Getty en het Guggenheim, maar ook met bijvoorbeeld legendes als Sonic Youth en The Jesus and Mary Chain, om er maar eens wat te noemen. De sound heeft een enorme variatie aan invloeden welke gaan van experimentele industriële sound naar rock ‘n roll tot elektronische muziek.

Volgens The Guardian is Wesley Eisold “vernieuwend en een absolute god van nihilisme en vertwijfeling. Hij weet op een briljante manier Cold Cave’s esthetiek neer te zetten;  Morrissey van “How Soon Is Now” jakkerend over Nitzer Ebb beats en New Order hun melodieën.”

Volgens Eisold zelf; “reflecteert de muziek bovenal hoe het voelt om te leven in het nu en daar voorbij”. Eisold, zijn stem is vol, vertellend en verreikend. Deze doet zeker niet onder voor stemmen als die van Phil Oakey, Nick Cave of Iggy Pop. “Natuurlijk houden we van de oorsprong van het genre, de vroege experimenten met de machines om de menselijke emoties te vangen als een huwelijk tussen pop en industriële muziek. Voor die tijd was dat het vastleggen van het begin van een nieuwe muzikale wereld en wij proberen nu muziek te maken die je laat voelen hoe het is om in die muzikale wereld te leven.”

coldcave.net | www.facebook.com/COLDCAVE

drabmajesty.bandcamp.com | www.facebook.com/drabmajesty

Details

Date:
19 maart
Time:
Deur open: 20:30,
aanvang: 21:00
Cost:
€12 - €16
Evenement Categorie:
Event Tags:
, ,

Locatie

Poppodium de Peppel
Montaubanstraat 106
Zeist, Utrecht 3701 HZ Nederland
Telefoon:
+31 30 693 5000
Website:
https://www.peppel-zeist.nl/

Koop tickets

Tickets

Nieuws