Laden Evenementen

« Alle evenementen

Bad to the Bone

Saturday 2 December 2017 - Deur open: 20:30, aanvang: 21:00

| € 9 vvk / € 14 kassa Tickets
Bad to the Bone

Bad to the BoneBad to the Bone

Ze zijn terug! Eind jaren 80 en begin jaren 90 speelden de heren van Bad to the Bone al een aantal keer in een goed gevulde Peppel en nu zijn ze terug! En verwelkomen we ze uiteraard graag weer in ons mooie poppodium.

Zinderende liveshows bezorgen Bad to the Bone een reputatie als een van de opwindendste Nederlandse rock ‘n’ roll-groepen. Voordat ze nog maar een plaat hebben gemaakt, hebben ze al lovende aanbevelingen van oudgedienden zoals Mick Ronson en Dr. Feelgood-zanger Lee Brilleaux op zak. Ook de befaamde Britse rhythm & blues-producer Mike Vernon, die ze een demo toesturen, raakt enthousiast. Deze top producer produceert  het eerste album, getiteld Bad to the Bone.

Meest spelende club-act van Nederland

De band heeft al snel de reputatie van meest spelende club-act van Nederland. Na het zeer succesvolle debuut volgt het wederom door Mike Vernon geproduceerde Whirlwind On Fire, waarop ditmaal Kinks-toetsenist Ian Gibbons te gast is. Op deze plaat zijn de r&b-invloeden iets teruggedrongen, ten gunste van vlijmscherpe rock ‘n roll. Niet lang daarna komt de groep tot de conclusie dat ze in Nederland haar plafond bereikt heeft en start een uitgebreide afscheidstournee met als hoogtepunt een allerlaatste optreden in Paradiso.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Marc en Maarten Ibelings blazen de band in 1996 nieuw leven in, samen met bassist Paul van Schaik en ex-Doppelgängers-drummer Karel Dops. Platenfirma Play It Again Sam brengt in 1998 Primitive Urge uit. Het derde album van Bad to the Bone  geproduceerd door voormalig Spasmodique-drummer Reinier Rietveld.

Comeback

Daarna wordt het stil rond Bad to the Bone. Heel stil. Jaren gaan voorbij totdat het 2017 is, de band is terug…  met het beste album ooit gemaakt: Thirteen. Ze zijn klaar om live de podia wederom te bestormen, om zwetende en dampende zalen achter te laten…

Bad to the Bone: Youtube | Facebook
Bekijk het Facebook Event en laat weten dat je erbij bent!

Details

Date:
2 december
Time:
Deur open: 20:30,
aanvang: 21:00
Cost:
€9 - €14
Evenement Categorie:
Event Tags:
, ,

Locatie

Poppodium de Peppel
Montaubanstraat 106
Zeist, Utrecht 3701 HZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 30 693 5000
Website:
https://www.peppel-zeist.nl/

Koop tickets

Tickets

Nieuws