Poppodium De Peppel Zeist

Jett Rebel kiest Zeist voor geheime try-out

Afgelopen dinsdagavond 29 januari was multitalent Jett Rebel te gast bij De Peppel-KunstenHuis in Zeist voor een geheime try-out show ter voorbereiding van zijn nieuwe theatertour. Deze ‘Unconditional Love Tour’ ging afgelopen zaterdag in een uitverkocht Carré officieel in première.

Speciale band met Zeist

Met een besloten try-out gaf het KunstenHuis de muzikale duizendpoot Jett Rebel alle gelegenheid en ruimte om zijn theatershow voor te bereiden en vorm te geven. Gedurende het optreden voor een select aantal genodigden verwees Jelte Tuinstra (artiestennaam Jett Rebel) herhaaldelijk naar zijn bijzondere band met Zeist en vooral Poppodium De Peppel. “Kennen jullie de Peppel? “ vroeg Jett Rebel halverwege het optreden aan zijn publiek. Jett Rebel deed met zijn schoolband rond 2005 zijn eerste podiumervaring op in De Peppel via een deelname aan de schoolbandwedstrijd ‘Het Beleg van Zeist’. Het Beleg van Zeist was destijds een initiatief van en georganiseerd door de Muziekschool en De Peppel. Enkele jaren geleden keerde Jett terug naar De Peppel als jurylid van het talentenprogramma ‘On Stage’ (voorheen Create).

Jong talent

Het KunstenHuis en Poppodium De Peppel zijn actief betrokken bij het project voor talentontwikkeling in de regio (ARCT). Momenteel werken zij mee aan een pilot voor jong talent waarbij een individu of een band de kans krijgt om zichzelf (op professioneel niveau) te ontwikkelen.

Multi-instrumentalist Jett Rebel is een sprekend voorbeeld van hoe een talent uit de regio met enige ondersteuning de weg naar een succesvolle muzikale carrière kan doorlopen.

Een bijzonder hoogtepunt afgelopen dinsdag was toen Jett Rebel op het klavecimbel (voor deze avond door de Muziekschool uit Zeist ter beschikking gesteld) een prachtige uitvoering van de Beatles’ klassieker “Fixing a Hole” van het album Stg. Pepper ten gehore bracht.

(foto: Peter Lodder).

Sharing is caring!