Poppodium De Peppel Zeist

Danny Vera, Reinbert de Leeuw & Diggy Dex met bijzondere openluchtconcert naar Slot Zeist

TivoliVredenburg & De Peppel organiseren vijf openluchtconcerten deze zomer.

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus staan singer-songwriter Danny Vera, pianist Reinbert de Leeuw en rapper Diggy Dex in de prachtige tuin van Slot Zeist. Eerder werden al concerten van Wende en Typhoon op deze bijzondere openluchtlocatie in de paleistuin aangekondigd.

Dinsdag 13 augustus – Diggy Dex

Achter het pseudoniem Diggy Dex gaat rapper/producent/liedjesmaker Koen Jansen schuil, al sinds jaar en dag een vaste waarde binnen de Nederlandse hiphop. Diggy Dex is niet bang om buiten de lijntjes te kleuren en dat leverde veel succesvolle samenwerkingen op – denk aan de grote hits Slaap Lekker (Fantastig Toch) met Eva de Roovere en Treur Niet (Ode Aan Het Leven) met JW Roy. Weinig rappers weten zo goed de gevoelige snaar te raken als Diggy Dex.

Donderdag 15 augustus – Danny Vera

De sympathieke Americanazanger Danny Vera begon ooit in de kroeg, groeide gestaag door naar de grote zalen en festivals en kreeg landelijke bekendheid door zijn optredens als huisartiest van Voetbal Inside. Zijn eerste nationale hit had hij te pakken met zijn nummer Roller Coaster. Dit liedje werd benoemd als Topsong bij Radio 2, Alarm Schijf op Qmusic en Harde Schijf op radio538. Tijdens dit openlucht concert in Slottuin Zeist wordt het nieuwe album Pressure Makes Diamonds gespeeld onder begeleiding van een blazerssectie én strijkensemble.

Vrijdag 16 augustus – Reinbert de Leeuw speelt Satie

Reinbert de Leeuw, dé eminence grise op het gebied van moderne muziek, is bij het grote publiek vooral bekend om zijn drie bestverkopende elpees: Satie Early Piano Works Vol. I, II en III uit 1975. De platen werden later ook als CD nog vele malen heruitgegeven – voor menig klassiekliefhebber een onmisbaar exemplaar in de collectie. De muziek die Eric Satie aan het eind van de 19de eeuw schreef is actueler dan ooit: in deze hectische tijden is zijn spaarzame, verstilde muziek een oase van rust.

De ticketverkoop is direct begonnen via TivoliVredenburg en Ticketmaster.

Sharing is caring!